Maling

Fuldmaling af parketgulve og plankegulve benyttes temmelig sjældent, idet træ looket derved vil fordufte. Træ er et herligt naturligt materiale, som passer til enhver beboelse. Træ som gulvbelægning giver velbehag, varme og hygge. Dette billede vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvordan et bræddegulv males, så brug til stadighed en professionel gulvsliber til maling af plankegulve og parket.

Hvorfor male plankegulve og parketgulve?

Maling er en stabil overfladebehandling som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige udseende ikke vurderes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvflade. Maling kan være en forrygende overfladeløsning til meget slidte gulve, som ikke holder til en afslibning eller gulvafhøvling.

Typer maling til parketgulve og plankegulve?

Der benyttes i almindelighed to forskellige typer maling til trægulve, alkyd og epoxy. Begge malinger er meget slidstærke og benyttes ikke kun på bræddegulve, men også på beton i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Hvis et parketgulv eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil efterbehandling med maling være dumt. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder dybe hakker, huller, revner. Et malet parket eller plankegulv er let at vedligholde, rengøringvenlig og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet påbegyndes

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, smuds, støv og fedt vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet trægulv?

Så snart malingen viser tegn på brug og slid, kan det males påny. Er malingen slidt igennem behandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Gulvvask, gulvpleje og vedligeholdelse er nemt ligesom på et lakeret parketgulv eller plankegulv. Ved rengøring opnår du et rent pankegulv eller parket hurtigt og let, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk tone. Et malet gulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit parket eller plankegulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *