Lud

Ludning og lud er en fremgangsmåde der påfører et fint, naturligt og lyst udseende. Lud og ludbehandling beskytter ikke plankegulvet eller parketgulvet mod slitage og brug. Derved må der derpå tilføres en stabil overflade oven på ludningen, herunder hvid lak, sæbe, voks, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, lak, olie. Vi bruger producenter som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er ludning og lud?

Ludning og lud benyttes til slippe udenom den afskyelige gule patina på lyse parketgulve. Ludning er en kemi som modarbejder træets naturlige garvesyre samt dermed modarbejder gulning. Derpå overtager du et gulv med den eftertragtede lyse glød.

Hvad for en overflade kan foreslås sammen med lud?

Slibning og behandling af bræddegulve kan således give forskellig påvirkning afhængig af træsort, gulvtype og træets tilstand. Især luddede parket udviser forskellig patina afhængig af mængden af træets garvesyre. Eksotiske træsorter kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje?

Forudsat et gulv med ludbehandling ’skrubbes’ så farven og ludden forsvinder, må selve trægulvet mellemslibes og tilføres endnu en omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning samt gulvvask udført efter behov. Der anvendes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Gulvvask i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi gladeligt bringer videre. Med sæbespåner fås den efterspurgte grå-hvidlige patina og udseende, der er på mode nu.

Alternative overflader til lud?

Ifald du er på udkig efter et lyst plankegulv eller parketgulv i privatboligen, så skriv til dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvinspiration og gulvvejledning og en brandgod gulvservice, så du opnår den bedste overflade mulighed. Som gulvspecialist ved vi alt om parket og plankegulve og vi lytter til dine drømme og forventninger til det nyafslebne trægulv, og orienterer dig om tørretid, vedligeholdelse og sæbebehandling. Alternative efterbehandlinger er hvid lak og hvid olie, som giver en pæn, hvid nuance. Vi tilråder ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parket?

Som anført må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludningen i trægulvet. Ifald der kommer pletter af blod, rødvin, kaffe, te eller andet på overfladen, er måden at benytte en ‘pletfjerner’ til samme formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *